Back to the list

HCK - Rozumné chudnutie

Ach jaj, kto z nás by nechcel mať postavu ako socha z dielne nejakého renesančného majstra? Teda samozrejme okrem tých šťastlivcov čo už takú postavu majú. Koľko druhov diét, zázračných výživových doplnkov, odvodňovacích kúr a neviem čoho ešte iného bárskto ponúka? 


Všetko možné okolo redukcie hmotnosti je dnes biznis. Ťažko zodpovedateľnou otázkou je, či je to poctivý biznis. Ale to už trochu odbočujem od témy. Podstatou každej diéty je zníženie kalorického prísunu v potrave. Toto sa dosiahne buď celkovým znížením prísunu potravy, prípadne vynechaním nejakej skupiny jedál v strave, ako napríklad pokrmov bohatých na cukry alebo tuky a podobne. Taktiež sú aj diéty, kedy sa obmedzuje stravovanie v určitých hodinách dňa. Problémom diét ako takých je, že zmenami v stravovaní dochádza nielen k zníženiu príjmu kalórii, ale aj vitamínov, minerálov a iných dôležitých látok, ktoré za normálnych podmienok človek dostáva práve z jedla. Preto je pri každej diéte nutné sledovať príjem vitamínov a mikroelementov aby nedošlo k nejakému nedostatku. 


No a k tomu je po ruke HCK Komplexu. Takáto zmes obashuje mnohé aminokyseliny, ktoré sú potrebné pre biosyntézu všetkých proteínov. Je tu mimo iných arginín, glutamín, glycín a tyrozín. Sú tu ďalej aj vyššie množstvá minerálov draslíku, vápnika a horčíka. Potom sa v zmesi nachádzajú aj viaceré antioxidanty – katechín, koenzým Q10, glutatión, rezveratrol a selén. Vitamíny a silymarín, čo je flavonoid nachádzajúci sa v Silybiu mariánskom, ktorý ma liečebný účinok na pečeň. Nakoniec je tu aj chróm, ktorý má známy účinok na hladinu glukózy v krvi a na homeostázu inzulínu. 

Ohľadne týchto liekov alebo metódy liečenia sa opýtajte svojho lekára alebo farmaceuta Apoteky Alexandra, sme vám k dispozícii 24/7.